to MysweetBytes. Please contact/whatsapp 011-29056234 @ email mysweetbytes@gmail.com for any enquiries or to place order. Area Semenyih/Beranang/Kajang/Bangi. Thank you (^_-)
RSS

Black Bottom Cupcake




Ni antara misi tertanguh. Dah lama nak buat cupcake ni tapi niat tk kesampaian. Memandangkan cuti Tahun Baru Cina balik kampung en asben so Reen pun 'decide' nak buat cupcake ni untuk orang kampung. Godek-godek peti ais dan dapur semua barang ada so misi bermula. Tidaklah susah mana dan menariknya untuk chocolate cupcake tak menggunakan telur pun. Tak perlu membebel panjang jom tengok resepi.



Resepi Black Bottom Cupcake
Sumber: Joy of Baking

Bahan-Bahan

Cream Cheese Filling:
8 ounces (227 grams) cream cheese,-suhu bilik
1/3 cup (65 grams) granulated white sugar
1 biji telur (Size A)
1/2 teaspoon pure vanilla extract
 
Chocolate Cupcakes:
1 1/2 cups (195 grams) tepung serbaguna/tepung gandum
1 cup (200 grams) granulated white sugar
1/3 cup (30 grams)serbuk koko
1 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon garam
1 cup (240 ml) air
1/3 cup (80 ml) vegetable,corn or canola oil (or other flavorless oil)
1 tablespoon cuka
1 teaspoon pure vanilla extract

Cara-Cara
 
Black Bottom Cupcakes: Panaskan ketuhar to 350 degrees F (177 degrees C)
Cream Cheese Filling: pukum cream cheese sehingga creamy dan licin. Ketepikan
Chocolate Cupcakes:Ayak tepung, gula, serbuk koko, baking soda dan garam. Dalam bekas berasingan campurkan air, minyak, cuka dan esen vanilla. Kemudian masukkan bahan-bahan kering dan gaul hingga sebati. Masukkan adunan ke dalam cupcake dan sudukan ceam cheese fulling di tengah2 cupcake. Bakar sehingga masak

 





0 comments:

Post a Comment